vegan_tatuering_tatuerare_goteborg

Vegan Tatueringar

vegan tattoo

Vegan tatuering information

 Hur kan man säkerställa att en tatuering blir vegansk? Tatueringar är fantastiska, men i en värld där djuren utnyttjas så de är i nästan allt, hur kan du vara säker på att dina tatueringa är i linje med din etik?

Innan du går till din tatuerare, finns det några saker du behöver veta.
Anta aldrig att allt är vegan – var inte rädd för att ställa frågor, även om du är irriterande, det är din rätt att vara frågvis! Eftersom tatueringar är personliga och din tatuerare bör tillgodose alla dina behov.
Om din artist är inte villiga att använda vegan alternativ som du tar / eller förse dem för dig, så finns det andra ställen att gå till. De kan inte driva ett företag som vänder sig till kunder, utan att tillgodose dem. Dina pengar spenderas isåfall bättre på annat håll, på någon som respekterar dig och ger dig vad du vill.

Var tillmötesgående

Var inte oförskämd och erbjud alltid att köpa vegan alternativ själv och ta med dem till din artist för att använda på dig om din artist inte redan har rätt produkter. Om det finns en vegan vänlig tatuering studio nära dig (eller vegan artist) gå till dem.
Om du frågar studios om de har någon som kan göra en vegansk tatuering så visar att det finns en efterfrågan, och de kommer att vara mer benägna att börja lagerföra vegan produkter och vara mer vegan vänliga! Så, var inte rädd för att fråga, för i det långa loppet kommerdetta att hjälpa andra veganer!

Icke veganska tillsatser

Nedan är några vanliga ingredienser som kan hittas i tatueringsfärger och produkter som används vid tatuerings processen, som inte är vegan:

 • Glycerin: Tillverkad av animaliskt fett, är glycerin en gemensam bläckstabilisator används för att göra bläcket lättare att arbeta med. (Men många märken använder vegetabiliskt glycerin)
 • Bone char: Svart bläck, den mest populära och mest använda färg av allt, tillverkas ofta av Bone Char, som är sotet från brända djurben. Bläck innehållande bone char sägs uppnå den mörkaste, klaraste nyansen av svart. (Indian Ink i svart bläck, består av brända djurben.)
 • Gelatin: Tillverkad av djur hovar, är gelatin ett bindemedel och en frekvent bläck ingrediens.
 • Shellack: Shellack används som bindemedel och är tillverkad av skalbaggar.
 • Indigotin 1: grönt bläck innehåller ofta ”Indigotin one”, ett pigment eller färg tillverkad av Sour Indigotin – som härrör från en speciell typ av snigel, som dödas för Indigotin i synnerhet.
  (När det gäller den gröna färgen på många saker: även vissa producenter av wasabi pasta blandas djurbaserad indigotin i produkten.)
 • Lanolin: Tillverkad av fårull, är lanolin en vanlig ingrediens i lotioner, salvor, rekhyvels fuktremsor, överförings papper och salvor som används under tatuering processen, liksom i eftervårdsprodukter.
 • Bivax: Används i eftervård lotioner och salvor.
 • Torskleverolja: Används i eftervårds lotions och salvor.
 • Vaselin: Kan filtreras genom Bone Char, eller ägas av ett företag som testar på djur (Vaseline ägs av Unilever)

Naturligtvis kan en del av de saker som anges ovan kan vara vegan (vegetabiliskt glycerin, svart bläck mm) men det är alltid bra att inte bara anta att de är vegan!

bild

Veganska tatueringsfärger

Många tatuering bläck är vegan vänliga, så misströsta inte, i själva verket är en del av de största namn varumärke av tatueringsbläck vegan!
Du kan hitta listor som säger en del bläck är vegan, när de i själva verket inte är det ,så var super försiktig, har jag försökt att länka alla sidor nedan för att information som bekräftar att de är vegan! Detta eftersom det finns några motstridiga uppgifter ute om vissa märken (speciellt svarta bläck). Kontakta företagen själva – och meddela mig om någon uppgift har förändrats.

Lista på veganska tatueringsbläck, tatueringsfärger:

Som sagt detta är inte en fullständig lista, jag fortfarande väntar på bekräftelse från vissa företag, de ovan BEKRÄFTAT veganska.
Om du känner till något mer bläck som faktiskt vegan, skicka mig ett meddelande, så ska jag undersöka saken.

bild
Vegan Alternativ till Vaseline eller A&D

Fråga alltid din tatuerare om de är bekväma att använda dessa alternativ, och om du väljer att ta med en , se till att de är okej med det innan! kommunikation är nyckeln!

Grönsåpa och alkohol:

Fråga alltid din tatuerare om glycerin i grön såpa är vegetabiliska! Medicinsk kvalitet / gnugga alkohol är vegan. Om din tatuerare inte kan bekräfta  Glycerinets ursprung i Grönsåpan, be dem att inte använda eller ta med din egen:

Rakhyvlar

Majoriteten av rakhyvlar har fuktremsor som innehåller lanolin eller glycerin härlett från animaliskt fett, De kan också komma från märken som testar på djur, även om de inte har fuktremsor (BIC).
Nedan har jag listat några vegan lämpliga rakhyvlar, kan du sätta din egen eller raka innan din tatuering utnämningen. Jag personligen använder Preserve, de är gjorda av återvunnen plast och miljövänlig!

bild
Transferpapper och transferlösningar

Vid den aktuella tiden, det finns bara en vegan överföring papper, som är spirit VEGAN thermal transfer paper by reprofxAlla andra överföringspapper är inte vegan.
Om din tatuerare tycker att det är ”för dyrt” att köpa vegan papper .. berätta det handlar om småpengar för ett ark, och är en investering i dina proffessionella tjänster + alla dina vegan vänner kommer att veta att någon har redan alla vegan produkter! Investeringen är väl värt avkastning. Om de fortfarande vägrar, köp dig själv några transferpapper från länken nedan ?

Bedövningsmedel och smärtlindring under tatueringar

Om du har en ganska lång tatuering session, kan en liten smärtlindring hjälpa en hel del! Jag har haft 8+ timme sitter, och utan bedövningsmedel spraya jag skulle ha deckat vid ca 5 timmar. Nedan följer några vegan bedövnings spray / krämer. Vissa säljs bara till professionella, så se till att tala med din tatuerare.

bild

Vegan Eftervård

 

Våra tjänster

Ett urval av tjänster vi tillhandahåller

Laser

Laser

Tatueringsborttagning

Borttagning av svarta färgade pigment Med hjälp av laser.

Coverup

Coverup

tatuera över tattoos

Har du ett gammalt ex namn intatuerat har du en tatuering du har ångrat.

Vegan

Vegan

Tatuering, vegan

Önskar du göra en vegan tatuering så har vi koll på produkterna för just dig.

Rekostruktiv

Rekostruktiv

Rekonstruktiv tatuering

Återskapande av till exempel bröstvårtor eller täcka vaneprydande ärr.

Nyheter

There is always something new going on in our tattoo world. Check here for latest tattoo news.

hand-creative-blog-1

Drop in tattoo

Vi är har alltid Drop In tatuering i vår city tattoo studio i Göteborg - walk in i mån av tid, om vi inte redan är uppbokade med tatueringar. Kom inte drällandes i sista sekund innan stängning och tro du ska bli tatuerad. Ring gärna innan du kommer och kolla att vi har tid för drop in tatuering.

hands-brand-yourself

Uttryck dig själv

Taueringar är en fantastisk möjlighet till att marknadsföra dig själv. Med de rätta ttauteringarna kan du bli den du vill vara. Var dig själv - eller bli någon annan - det bestämmer du.

tattoos-being-an-artiists

Bli Tatuerare / Lärling

Skulle du passa i vårt team – är du pusselbiten vi inte visste vi saknade? Kan du tillföra bra energi och kreativa ideer till oss? Isåfall tycker vi du ska fortsätta läsa lite mer.

ink-tattoo-göteborg-tatuering-logo_gold_300x150px

Du hittar oss på Stora Arödsgatan 30 på Hisingen i Göteborg i samma studio som Skindiver tattoo.

(Vi sitter inte kvar på Baldersgatan 3 i Gamla Painted Pirate´s studion vid Ullevi)

Kommer du med tåg till Göteborg Centralstation, åk till Backaplan (Hjalmar Brantingsplatsen) och därifrån går buss 42 mot skogome till oss.

Du tar du dig lätt hit med kollektivtrafik. INK Tattoo och Skindiver Tattoo Studio finns på Stora Arödsgatan 30. Buss 42 mot skogome från Hjalmar brantingsplatsen ( backaplan ) 5-7 min, till hållplats Stora Arödsgatan. Gå uppför backen så ligger det på vänster sida. Om du åker bil är adressen densamma.. då slipper du gå uppför backen. Gratis parkering finns på adressen.
För busstider mm se Västrafik reseplanerare.

Det går även bra att komma med bil. Gratis parkering utanför studion.

Address

 

Ink Tattoo Studio                                               
Stora Arödsgatan 30
422 43 GÖTEBORG (Hisingsbacka)

Öppettider Vardagar
Måndag-Fredag 12-18
(ring innan, endast bokade besök)

 

Phone: +46 (0) 79 33 40 400
Email: inktattoogbg@gmail.com
Skype: Inktattoo

 

Find us